РЕКЛАМАЦИИ

Лаутер ЕООД прави всичко възможно, за да гарантира, че всички Клиенти ще са доволни след направена поръчка, но понякога може да се наложи да върнете артикул т.нар рекламации.

Онлайн магазин lauter-bg.com информира своите Клиенти, че според Закона за защита на потребителите (ЗЗП) стоката, получена от Клиента, поради естеството на търговията в Интернет, може да бъде върната в 14-дневен срок, без изрични основания за това, стига състоянието на стоката да бъде същото, в което е получена, не е използвана, не е увредена целостта на опаковката и има запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н.) като преките транспортни разходи за връщането са за сметка на Клиента. Всички стоки, които са предлагат и продават на сайта са със законова гаранция за съответствие на стоката с Договора за продажба съгласно чл.112-115 от ЗЗП.

1. Отказ от закупени продукти без основание

Ако поръчаната стока не представлява това, което сте пожелали, може да бъде върната за замяна или за възстановяване на стойността (с изключение на транспортните разходи) в срок от 7 работни дни, считано от датата на получаване.
Върнатите продукти, както и опаковките, трябва да бъдат в същото състояние, в което са били доставени (без следи от употреба, в оригиналната опаковка с всички аксесоари, с етикети в непроменено състояние и придружаващите документи).

При повредени фабрични опаковки, но спазени всички други условия за връщане, клиентът дължи 5% от сумата на уреда.
При активирани лицензи на диагностичният уред от страна на клиента, но спазени всички други условия за връщане, клиентът дължи 10% от сумата на уреда.
Сумата се приспада при възстановяване. 

Разходите по куриерските услуги за връщането на продукт(и) са за сметка на Клиента.

2. Повредени стоки при транспортиране

При получаване на пратка Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пакета за съответствие на стоката със заявката.  При констатация на дефектен продукт до 24 ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, Лаутер ЕООД се ангажира, същия да бъде подменен с нов съгласно търговската гаранция на съответната фирма производител или да възстанови заплатената от Клиента стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Клиента като потребител е упражнил правото си на отказ. След този срок, при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, ремонтирането на стоката се осъществява съгласно посочените в гаранционната карта условия.

Лаутер ЕООД прави всичко възможно продуктите да бъдат доставяни без дефекти. Ако получите дефектен продукт, е нужно да се свържете с екипа на Лаутер ЕООД в момента на получаването на поръчката и ние ще направим необходимото продуктът/ите да бъдат заменени.

Разходите по куриерските услуги за връщането на продукт(и) са за сметка на Лаутер ЕООД в случай, че констатацията е направена пред куриер, в момента на получаването на пратката. 

3. Сгрешени, дефектни или неотговарящи на описанието продукти

При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, Лаутер ЕООД ще възстанови цялата платена от клиента сума, включително съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 работни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

Ако сте получили грешен продукт, моля да ни уведомите веднага, да върнете продукта и той ще бъде заменен.
Разходите за връщането и доставката на правилния продукт, ще бъдат поети от Лаутер ЕООД.

За да бъде възможно това, ще е необходимо да ни изпратите снимка на сгрешения/дефектен продукт преди връщането на имейл office@lauter-bg.com

Ако продуктът не отговаря на спецификациите в нашата оферта, можете да го върнете за замяна или пълно възстановяване на сумата.

Разходите по куриерските услуги за връщането на продукт(и) са за сметка на клиента, ако е предявена рекламация, която е неоснователна.  В такива случаи куриерската услуга за връщането на продукта платена от Лаутер ЕООД ще бъде изискана от клиента при изпращане на новия продукт или ще бъде приспадната от сумата за възстановяване.

4. Възстановяване на суми от върнати поръчки

Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на пратката от страна на Лаутер ЕООД при спазени условията за връщане.

Възстановяването на сумата става само по банков път в рамките на 7 работни дни от датата на получаване на пратката или с наложен платеж при връщане на пратката с куриер.
 

Указания за връщане на пратка

За да върнете продукт закупен от Лаутер ЕООД е необходимо да следвате следните стъпки:

  1. Уверете се, че стоките, които желаете да върнете отговарят на условията за връщане посочени по-горе.
  2. Свържете се с екипа ни, за да ни информирате за желанието си да упражните правото си на връщане.
  3. Посетете офис на куриерска фирма или заявете посещение от куриер на адрес.  
  4. Опаковайте пратката си подходящо като, ако продуктът е чуплив, приложете опция „застраховка“ против транспортни щети.
  5. Приложете към пратката документ за плащане (разписка за прием на паричен превод).
  6. Изпратете ни на имейл office@lauter-bg.com или приложете към пратката на хартиен носител(подписан, с име и дата) следната информация:
    • Номер и дата на поръчката
    • За възстановяване на суми, посочете данни за банков трансфер: име на банката, IBAN, титуляр на сметката

До момента на обратното предаване на стоката от Потребителя към Търговеца, Потребителят е длъжен да съхранява стоката във вида, в който е получена. Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

 Търговецът си запазва правото да откаже приемането на ползвана стока по свое усмотрение, в случай, че забележи нередности при употребата й, независимо от датата на нейното закупуване.

Куриерската услуга за връщане както и всички съпътстващи такси са за сметка на клиента.