Проблеми през студените месеци

проблеми през студените месеци

Проблеми през студените месеци за автомобилите, както и за техните шофьори, могат да възникнат. Те са повече, защото изпитват много повече стрес и затруднения, отколкото през топлата част на годината.

Ниските температури първо оказват най-голямо влияние върху акумулаторната батерия и работата на двигателя. Особено ако автомобилът се използва за кратки разстояния.

Акумулаторът на автомобила се разрежда от ниските температури и ако е стар или не се третира правилно, може да изиграе лоша шега на собственика си.

Добре е да се избягват чести стартирания и изминаване на кратки разстояния, защото освен на батерията, това вреди и на двигателя. Така и не може да се достигне работна температура бързо. А това води до амортизации, които са много по-сериозни.

Други често срещани проблеми през студените месеци са замръзването на ключалките и чистачките. За щастие тези проблеми имат решение. Например спрей против замръзване или подмяна на чистачките преди началото на зимния сезон.

Автомобилните гуми също са подложени на тежки условия и може да търпят промени в налягането според температурата. Най-вече ако има температурни аномалии, както сега. Уверете се, че налягането в гумите е според предписанието на производителя. Така те ще са в оптимално състояние. А и така ще спомогне за пестене на гориво.

Но никога не забравяйте, че най-добрата гума за зимни условия в България е зимната.

Полезно за автомобила