Добавки за автомобили

добавки за автомобили

От години особена популярност добиват всевъзможни видове добавки за автомобили, с които можете да глезите колата си. Както всяко нещо, в началото са били само няколко вида. Но днес можем да видим десетки най-различни видове и приложения.

Но дали въпреки това вършат работа, или са просто маркетингов трик на производителите?

Отваряйки само няколко български сайтове, ще намерим добавки за дизел, бензин, удължаване на живота, намаляване на разхода, повишаване на октановото и цетановото число, за скоростни кутии, за радиатори и т.н. В крайна сметка, най-често срещаните и най-купуваните са тези за повишаване на октановото число и за удължаване живота на двигателя.

Сред много проведени лабораторни и практически тестове се оказва, че наистина добавките вършат обещаната от производителя работа. Да, ще получите повече динамика или движещите се елементи в двигателя ще се смазват по-добре и ще работят по-дълго време. Никога обаче не трябва да се разчита само на тях.

Ако се грижите за двигателя си адекватно и редовно, няма да ви се налага да разчитате само и единствено на добавки за автомобили.

Полезно за автомобила