Амортисьори и пружини

амортисьори и пружини

Едни от главните елементи на окачването на автомобила са амортисьори и пружини. Те понасят големи щети при движение по лоши пътища.

Това кара подмяната им с нови да се случва най-често около 100.000 километра, в зависимост от терените и начина ви на шофиране.

Важно е при смяна на амортисьори и пружини да се вземат точно определените за модела. В противен случай рискувате да изгубите голяма част от устойчивостта, комфорта и най-вече стабилността на автомобила.

Ако някой от двата компонента се повреди преждевременно, ще усетите поне един от следните признаци:

  • теч на масло от амортисьора;
  • люшкане и трептене при преминаване на неравности;
  • снижаване на автомобила;
  • втвърдяване при движение.

Когато амортисьорите и амортисьорите започнат да се износват, способността ви да контролирате автомобила си е компрометирана. Както и цялостният комфорт на вашето каране. Освен това неизправните амортисьори и пружини могат да засегнат други части на вашия автомобил и да доведат до допълнителни скъпи ремонти или подмяна на части.

Амортисьорите и пружините винаги трябва да се сменят по двойки или, още по-добре, и четирите, за равномерно, предвидимо управление и контрол над автомобила.

Преди смяната е добре да се информирате за точните видове и модели и да заложите на производители като KYB, Bilstein, H&R, KONI и други.

Смяната с новите елементи е желателно да бъде изпълнена от професионалисти в сферата.

Полезно за автомобила